Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Κώστα Κοτσιώλη, αποκτώντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με το Νίκο Παπαδημητρίου, αποκτώντας πτυχία αρμονίας , αντίστιξης , φούγκας & δίπλωμα σύνθεσης, όλα με άριστα παμψηφεί. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη διεύθυνση ορχήστρας στο University of Indianapolis (Athens Campus).

Έχει να επιδείξει πλούσια δισκογραφία με έργα μουσικής μπαρόκ (J.S.Bach , D. Scarlatti – Musika viva 1988), ρομαντικής μουσικής ( L. de Call , F. Molino – Πλαγίαυλος 1990 ),έργα Α.Αμαραντίδη (Musika Viva 1991), Γ. Α. Παπαϊωάννου (Musika Viva 1992 ), έργα λατινοαμερικάνικης μουσικής ( motivo 2000 ), έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών (Puzzlemusik 2008), καθώς και ελληνικά τραγούδια για 2 κιθάρες ( Lyra 2010 ).

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε όλα σχεδόν τα ελληνικά φεστιβάλ , έχει συμπράξει με τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ & του Δήμου της Αθήνας , και έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες (Γαλλία , Ισπανία , Τσεχία , Αίγυπτο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουζμπεκιστάν κ.α ), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ως μέλος του Ελληνικού Τρίο, με τον Δημήτρη Φωτόπουλο στο φλάουτο και τον Πάρι Αναστασιάδη στη βιόλα, έχει κάνει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων σημαντικών ελλήνων συνθετών λόγιας μουσικής ( Κ.Κυδωνιάτη, Α.Αμαραντίδη, Π.Κούκου, Γ.Α.Παπαιωάννου, Γ.Διαμαντή, Ευ. Κοκκόρη κ.α).

Του έχουν γίνει πολλά προσωπικά αφιερώματα στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Ορφέας, στο οποίο διδάσκει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, υπεύθυνος σπουδών του Δημοτικού Ωδείου Αστυπάλαιας ( 2003-2007) και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας ( 1999-2003 ), στο οποίο εργάζεται από το 1989.

Είναι μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών (Athens Chamber Orchestra) και της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων του Δήμου της Αθήνας. Ως μαέστρος και ενορχηστρωτής συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες του λυρικού, του έντεχνου & του λαϊκού τραγουδιού και έχει παρουσιάσει προγράμματα με το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι του 20ου αιώνα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Badminton Theater κ.α.
Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησε διπλό CD αφιέρωμα στα τραγούδια του Μ.Σουγιούλ, με την Γλυκερία και την Athens Chamber Orchestra, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το CD «Ο Νοέμβρης των ματιών της» με ορχηστρικά θέματα και τραγούδια του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται μια από τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές του 2014.
To 2016 κυκλοφόρησαν το CD album "Μ'ένα νεύμα του φιλιού" και η συλλογή "music for movies" με συνθέσεις του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.


email: apollon.kous@gmail.com
apollon.kous@gmail.com