-->

   


...Ας είσαι καλά Απόλλωνα! Αδιαλείπτως σε ακούω στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και σε πέρασα στο ipod.
Έφερες αυτές τις αγαπημένες μελωδίες πάλι στο προσκήνιο, με σεβασμό στην παλιά λάμψη τους και θαυμασμό στους συνθέτες τους. Εμπνευσμένη η μεταγραφή για δύο κιθάρες, ισοροπεί άριστα ανάμεσα στο ελαφρύ και στο κλασικό.
Οι ερμηνείες του ντουέτου Κουσκουμβεκάκης-Λασκαρίδου είναι θαυμάσιες, με τεχνική αρτιότητα και μουσικότητα.
Μια εξαιρετική δουλειά για κλασική κιθάρα με μελωδίες διαχρονικές, άρα κλασικές...               Λιάνα Μαλανδρενιώτη, περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ

…Η έξοχη φωνογραφική έκδοση της Lyra Classics, τιτλούμενη "Ρώτησα τον Άνεμο", περιέχει τον κάματο του γνωστού και σπουδαίου κιθαρίστα Απόλλωνος Κουσκουμβεκάκη… Άριστη είναι η επιλογή των τραγουδιών καθόσον δημιουργήθηκαν από συνθέτες με βαθιά γνώση της μουσικής, οι οποίοι τα διάνθισαν με εμπνευσμένες μελωδίες, υπέροχες αρμονικές γραμμές και έντεχνες ενορχηστρώσεις… Το μεγάλο, διπλό, στοίχημα του Α. Κουσκουμβεκάκη να τα μετατρέψει σε διαφορετικό ηχητικό πλαίσιο, αλλά και να τα ερμηνεύσει (μαζί με τη θαυμάσια συνοδοιπόρο του) κερδίζεται στον υπέρτατο βαθμό… Αμφότεροι με την παθιασμένη και μουσικώτατη ερμηνεία τους δημιουργούν πληρέστατο ηχητικό κατασκεύασμα με ερικυδέστατη ποικιλία ηχοχρωμάτων και χροιά ανεπανάληπτα ζεστή…
… Μέσα από την ερμηνεία αναδεικνύονται πτυχές οι οποίες ανατέμνουν τη λόγια ελληνική κιθαριστική δημιουργία και διεκδικούν αυτόνομη ύψιστη θέση σε αυτή… Άριστη είναι επίσης η παραγωγή και η ηχοληψία…
          Θωμάς Ταμβάκος, Περιοδικό JAZZ και ΤΖΑΖ

…Φωτεινό αντικείμενο των νέων ερμηνευτικών πόθων του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη αποτελεί η μουσική με τα λατινοαμερικάνικα χρώματα και τους σαγηνευτικούς ηχορυθμούς.
Συγκέντρωσε 18 συνθέματα και τους χαρίζει την ερμηνευτική του εύνοια αλλά και την ψυχή του. Καθαρές οι μελωδίες, ακριβείς οι ρυθμοί, η δεξιοτεχνία συνάδει με την ευαισθησία.
Η μουσική είναι γήινη, με λαικά ερίσματα και ξεκάθαρες προθέσεις.

Η άμεση συγκίνηση αποτελεί το βασικό λόγο ύπαρξής τους…
                            Περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ

…Οδηγός στο ταξίδι αυτό, η κιθάρα του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη με τον πάντοτε μεστό και καθαρό ήχο, τον οποίο η ψηφιακή ηχογράφηση παραδίδει θαυμάσια.
Ο σολίστ αποδίδει τις συνθέσεις με ομοιογένεια και συναισθηματική εγκράτεια, αλλά και δεξιοτεχνική επάρκεια όπου αυτό απαιτείται.
Ο σολίστ μοιάζει να επενδύει όλον τον πλούτο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κιθάρας.
Ένας δίσκος γεμάτος λυρισμό από την πρώτη ως την τελευταία νότα.
                            Περιοδικό ΗΧΟΣ

…Ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης συνδυάζοντας τη γνώση των προθέσεων του δημιουργού με τις δεξιοτεχνικές και εκφραστικές ικανότητες, τις οποίες διαθέτει, μετέτρεψε σε πολύτιμους, ευγενικούς ήχους τη μουσική γραφή.
Οι ερμηνείες του είναι τίμιες, αυθόρμητες και αναδεικνύουν τόσο τα έργα, όσο και τις δυνατότητες της κιθάρας…
              Γιώργος Μονεμβασίτης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

…Η ερμηνεία του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη διαθέτει την απαραίτητη μαγεία ώστε οι σακόνες, οι φούγκες, τα μινουέτι και οι σονάτες να επικοινωνήσουν με το φίλο της μουσικής.

                            Νίκος Δοντάς, Περιοδικό ΗΧΟΣ

…Πρόκειται για έκδοση η οποία ανέτως χαρακτηρίζεται ως μνημειώδης λόγω της αξίας, αλλά και της σημαντικότητός της για την Ελληνική μουσική, κάλλιστα δε δύναται να ταξιδέψει ανά την υφήλιο και μάλιστα με τις καλύτερες προοπτικές…
Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο το απόλαυσα αυτό το ηχογράφημα με την ακρόασή του. Η επανάληψή της μου αποκαλύπτει νέα μυστικά και συνεχώς ενισχύει την πεποίθησή μου για την κορυφαία ποιότητά του. Και πάλι συγχαρητήρια.
              Θωμάς Ταμβάκος, Περιοδικό Jazz and Τζαζ

Το Ελληνικό Τρίο ανταποδίδει με την εξαιρετική ερμηνεία του. Παίζει με το κέφι, το ρυθμό, την ευαισθησία και την ερωτική διάθεση που απαιτούν τα κομμάτια.
Είναι όλοι τους σπουδαίοι σολίστες, ο ήχος κάθε οργάνου είναι σαφής και ευδιάκριτος. Ένας δίσκος αξιόλογος, από τους καλύτερους του είδους και απαραίτητος σε συλλέκτες της Ελληνικής μουσικής…
                  Λιάνα Μαλανδρενιώτη, Περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ

...Le trio hellenique nous permis d’entendre superbement interpretee, une musique de qualite, peu connye, charmante, bien adaptee a les charmes d’une nuit d’ete...
                            LE DAUPHINE

…Πρόκειται για ένα δίσκο κόσμημα για τη δισκοθήκη που σέβεται τον εαυτό της.
Αν και ομολογουμένως το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο, θα σας συνιστούσαμε να μην το κρεμάσετε σε κάποιον από τους τοίχους του σπιτιού σας, αλλά να ακούσετε το περιεχόμενό του.
Είναι ανάλογο του εξωφύλλου.
                            Περιοδικό VOTRE BEAUTE

Γιάννης Α. Παπαιωάννου

(1910 - 1989)